Abu Dhabi: Ko je polepitev še najenostavnejši del projekta

 • Tomaž Ficko
 • 22. februarja, 2019

Projekt izvedbe polepitev letal in pot v Abu Dhabi je za nas vselej svojevrsten izziv. Četudi smo se skozi leta sodelovanja v leteči karavani RedBull Air pridobili veliko izkušenj, ostaja polepitev letal na terenu, ki je tako oddaljen, zahteven podvig. Ko že misliš, da te ne more prav nič več presenetiti, se dogodi prav to. A s tem ni prav nič narobe, pomembno je, da se znaš na to pravilno odzvati, kar nam je vsaj do sedaj dobro uspelo. Terenske izvedbe so venomer bolj tvegane, še posebej v tujini in v tako velikem cirkusu, kot je tekmovanje Red Bull Air Race.

Priprave na tovrstne polepitve so še posebej pomembne in se pričnejo vsaj dva meseca prej. Vse natisnjene materiale je potrebno poslati veliko prej pred samo polepitvijo. Pri projektu je logistična priprava vseh elementov skoraj bolj zahtevna, kot sama izvedba. Pred samim dogodkom je potrebno doreči mnogo stvari, od kreative in nalepko, ki se zavoljo sponzorjev in drugih dejavnikov mnogokrat spreminjajo. Čas za pripravo pred tekmovanjem je zelo omejen, vendar smo v štiriletnem obdobju sodelovanja z blagovno znamko Red Bull Air Race pridobili veliko pomembnega znanja s katerim se znamo hitro in pravilno odzvati.

“Material je potrebno pripraviti vnaprej”

Ker je potrebno vse nalepke in grafiko natisniti v naprej, je manevrskega prostora za napake malo. Za natančno komunikacijo pri nas skrbi sprejemni oddelek, ki je odgovoren, da vse informacije naročnika preidejo v oddelek priprave. Zlasti v projektih, ki potekajo na terenu in na oddaljenih krajih, je slednja ključna. Na takih deloviščih takojšni ponatisi niso možni, zato morajo biti informacije točne in preverjene. Priprava materiala je ena zgodba, potem je tukaj še ekipa. Potrebno je pridobiti vse informacije, zdravstvene zadržke in predvsem člane ekipe, ki jim v celoti zaupaš, saj so prav oni tedaj edini obraz podjetja.

“Ekipa na terenu je obraz podjetja”

MarKingovo ekipo sicer sestavlja relativno mlada, a izkušena ekipa, ki se znajde tudi v razmerah, ki mnogokrat niso idealne. Abu Dhabi nam je v preteklih letih postregel s peščenimi viharji, nadpovprečnimi padavinami vse do peklenske vročine. To so pogoji, v katerih v domačem okolju zagotovo ne delamo. Iz primerne temperature v delavnici je potrebno preklopili na dane razmere. Pogoji za izvedbo so mnogokrat daleč pod normativi lepljena nalepk, vendar tu gre za polepitve, ki sicer niso dolgoročne a toliko bolj pomembne iz stališča varnosti. Predstavljate si, da se katera od nalepk delno odlepi med letom, to je pri akrobatskem letenju, kar Red Bull Air Race je, lahko zelo nevarno, v skrajnih primeri celo življenjskega pomena.

Ne spreglejte tudi

7 skrivnosti popolne polepitve vozil

7 SKRIVNOSTI POPOLNE POLEPITVE VOZIL Podjetja se pogosto odločijo za prepoznavne poslikave svojih vozil. Če so nekoč nalepke odstopale in bile zahtevne za lepljenje, danes s šablonsko polepitvijo enostavno dosežemo dolgotrajno kvaliteto in krajši čas lepljenja. 1. Več kot le polepitev vozil Visoko kakovostne poslikave zahtevajo izkušnje in znanja z različnih področij: design, materiali, tehnologija, […]

beri več

Pirc v metalik izvedbi

Scania podjetja Pirc v metalik izvedbi. Nova serija 3M folij IJ 180-mc s katerimi lahko sedaj pripravljamo še bolj prestižne in…

beri več

Intertour: Scania R 500

Pred dnevi so pri Intertourju prevzeli novo Scanio R500, tudi to vozilo so pri grafični hiši MarKing odeli v prepoznavno grafiko podjetja. Večina vozil njihovega avtoparka je sicer Mercedes Benz, zato je bila tokrat potrebna grafična prilagoditev na obstoječo vozilo, kar pa v tem  primeru ni predstavljalo večjih preglavic.

beri več
Spremljajte naše delo, posebne ponudbe ter novice.

Pridobi ponudbo

Želite najcenejše oglaševanje? Pošljite nam sporočilo.
  Polja označena z (*) so obvezna.

  Postani partner

  Želite postati naš partner? Ste pripravljeni na nove izzive in sodelovanje v urejenem timu, ki se ukvarja z oblikovanjem in polepitvijo vozil. Sedaj imate edinstveno priložnost sodelovanja z nami. Za vaše stranke vam ponujamo oblikovalske rešitve in pripravo šablonskih nalepk za enostavno polepitev.

  Oddaj prijavo

  Izpolnite spodnji obrazec in kontaktirali vas bomo v najkrajšem možnem času